"Реал" (Мадрид) разби с 3:0 градския си съперник "Атлетико" в първи полуфинал на Шампионската лига и вече мисли за финала в Кардиф.

Двубоят на "Сантяго Бернабеу" бе поредна шоупрограма на Кристиано Роналдо, който заби хеттрик с попадения в 10-ата, 73-тата и 86-ата минута.

"Белите" тотално надиграха своя съперник, който само веднъж истински застраши вратата на домакините. И ще му бъде нужно чудо на чудесата след 8 дни на "Висенте Калдерон", за да продължи напред.

Роналдо записа пореден рекорд - той има вече 52 гола в елиминациите на Шампионската лига. Никой друг футболист не е отбелязвал повече в плейофната фаза на турнира.

"Реал" не можеше да спечели срещу "Атлетико" напоследък в шампионатен мач на своя стадион, но днес по категоричен начин сложи край на тази черна серия. "Лос меренгес" започнаха по-добре още от първите минути и устроиха обсада пред вратаря Ян Облак.

В 10-ата мин. имаше засада при първия гол на Кристиано - в ситуацията, която предшестваше второто центриране за головия му удар с глава. Нататък "Реал" продължи да доминира и едва не стана 2:0. Карим Бензема можеше да удвои с триково изпълнение, но топката мина край гредата.

От средата на полувремето "Атлетико" изравни играта. В 17-ата Кевин Гамейро изскочи зад защитата на "кралете", но вратарят Кейлор Навас не му позволи да го застраши. Това бе единствената 100-процентова голова ситуация за "дюшекчиите".

След антракта "Реал" продължи да доминира, а играта на "Атлети" не вървеше. Така логично стана 2:0 след грешка в отбраната на гостите. Дори този резултат ги обричаше, но Роналдо и компания тотално потопи шансовете им в 86-ата, когато португалецът за втори път в кариерата си отбеляза хеттрик в дербито на Мадрид.

В сряда е другият полуфинал, в който спорят "Монако" и "Ювентус".