"Левски" е глобен с общо 25 300 лева заради ред провинения, направени по трибуните по време на мача с ЦСКА-София в събота (0:3). Дисциплинарната комисия на БФС определи финансова санкция в размер на 19 000 лв. заради знаме със свастика, издигнато в сектор "А" на стадион "Васил Левски".

Все пак това не е най-тежкото наказание. В дисциплинарния правилник срещу такова деяние записаната сума е 37 500 лв. Тя е намалена близо наполовина, тъй като нацисткият символ е свален веднага.

"Левски" е глобен с още 4000 лв. заради това, че с камъни бяха уцелени трима треньори от скамейката на гостите от ЦСКА. В допълнение се затваря сектор "А" за следващото домакинство на "сините", а то е срещу "Лудогорец" и ще се играе на ст. "Георги Аспарухов".

Първоначалната санкция лишаване от домакинство е заменена със затваряне на сектор. А в случая става въпрос за "А", тъй като оттам са хвърлени предметите по скамейката на "червените".

За бомбички глобата е 2000 лв., а за факли - 300 лв. Така достигнатата обща сума е 25 300 лв., което означава, че "Левски" е на голяма загуба от дербито.

Под ударите на футболния дисцип ще попадне и ЦСКА-София, но за гафове на втория тим на клуба, който се подвизава във Втора лига. Спрени са правата на футболиста Красимир Станоев, който ударил съдията в мача срещу "Етър" (2:3). Наказание за обиди към рефера ще понесе и треньорът Светослав Тодоров. 

Двамата, както и съдиите на двубоя, са повикани от комисията за следващото ѝ заседание идната седмица, когато ще бъдат наложени санкции.