Новият носител на три шампионски пояса в тежка категория на професионалния бокс Антъни Джошуа е много вероятно да не играе срещу Кубрат Пулев в името на това да има реванш срещу Владимир Кличко.

По този начин британецът ще бъде принуден да се откаже от титлата на Международната боксова федерация (IBF), чийто официален претендент е Кобрата. А Джошуа ще постъпи като своя сънародник и евентуален бъдещ съперник Тайсън Фюри.

Циганския крал по същия начин жертва короната на IBF през 2016 г., след като месеци по-рано срази Кличко. Направи го заради реванш с украинеца, до какъвто така и не се стигна.

Еди Хърн, промоутърът на Джошуа, поне признава пред в. "Сън", че преговаря с мениджърите на Пулев от германската компания "Зауерланд".

„Вече започнахме разговорите с IBF и с промоутъра на Пулев - "Зауерланд". През уикенда трябва да имаме повече яснота, но ситуацията е много сложна - казва Хърн. - Не искаме да се отказваме от световната титла на IBF, но ако трябва, ще го направим. Нямаме никакъв проблем в това отношение. Ние няма да позволим политиките на различните боксови федерации да попречат на прогреса на Антъни Джошуа. Идеалният вариант е, ако успеем да обединим всички титли. В този момент обаче това е трудно да се случи. IBF винаги следва своите правила. Така беше и с Фюри.“

„Ние може да направим сделка с Пулев и да се опитаме да организираме междинен двубой за колана на IBF, а победителят да се изправи срещу Антъни Джошуа“, добавя още Еди Хърн.

Ако не се стигне до споразумение или Джошуа откаже да се бие с Кубрат, българинът ще остане основен претендент, но поясът на IBF ще бъде решен в сблъсък с друг боксьор. 

А ситуацията наистина е много сложна, тъй като Антъни е очакван като съперник от най-малко двама боксьори - американеца Дионте Уайлдър, носител на една от титлите, и Тайсън Фюри.