"Манчестър Юнайтед" победи "Селта" (Виго) с 1:0 като гост в първи полуфинал на турнира Лига Европа. Маркъс Рашфорд реализира единствения гол от пряк свободен удар в 67-ата минута. Попадението се получи ефектно, независимо че имаше и вратарска грешка.

Реваншът е идната седмица на стадион "Олд Трафорд".

"Манчестър Юнайтед" преследва отличието във втория по сила евротурнир не само защото е единственото, което липсва в клубния музей. То ще означава и класиране за Шампионската лига от следващия сезон.

И е много по-реално да се очаква "червените дяволи" да влязат в турнир №1 от Лига Европа, отколкото от Висшата лига, където тимът води ожесточена битка за топ 4, но шансовете намаляват все повече, пък и програмата до края на шампионата е тежка.

Тази вечер "Юнайтед" бе по-добрият и по-балансиран отбор на терена във Виго и заслужено си тръгна с успеха. През първото полувреме гостите направиха няколко пропуска, най-добрите от които се откриха пред Хенрик Мхитарян и Джеси Лингард.

След почивката "Селта" поизравни силите и погледна към вратата на своя противник, но точно тогава дойде попадението на Рашфорд.  

В другия полуфинал вчера "Аякс" разби с 4:1 "Олимпик" (Лион). Този мач бе по-хубавият за гледане най-вече благодарение на холандците, които направиха страхотен спектакъл. А средната възраст на отбора е едва 23 години.