Специална временна комисия от 10-има депутати ще преценява дали да снеме имунитета на лидера на "Воля" Веселин Марешки. Свалянето на депутатската му защита срещу разследвания бе поискано от главния прокурор Сотир Цацаров. Бизнесменът политик обаче преди дни обяви, че сам няма да се откаже, защото разследването срещу него за изнудване било скалъпено. И сам поиска с темата да се занимае парламентарна комисия.

Създаването на парламентарния орган бе подкрепено единодушно от всички 184 депутати, присъстващи в залата. Комисията ще се състои от 10 души - по двама от всяка от петте парламентарни групи.
За председател бе избран Християн Митев от „Обединени патриоти“, а за членове - Димитър Петров и Христо Гаджев от ГЕРБ, Пенчо Милков и Филип Попов от ПГ на „БСП за България“, Александър Сиди от „Обединени патриоти“, Хайри Садъков и Танер Али от ДПС, Симеон Найденов и Антон Дончев от "Воля". 

Малко след гласуването обаче лидерът на "Воля" декларира, че след първото заседание на комисията ще се откаже сам от имунитета:

"Идеята на тази комисия не е по една минута в различни медии да ми се дава време, а за 1-2-3 часа. Още първия ден, когато се съберете, ще изнесем всички данни и вече да не ми се задава въпросът за побой, сам ще си дам имунитета".

Марешки добави:

"Един шамар няма как да е побой и аз съм единственият човек в България, който е арестуван за шамар", обяви лидерът на "Воля" в кулоарите на парламента.

Според политика бизнесмен имало спечелено дело с окончателно решение, че арестът му е незаконен, което никой не знаел.

Марешки отрече да е участвал в парламентарните избори, за да се сдобие с имунитет. Но нямало да позволи да го "сготвят натъмно". 

"Не съжалявам за този шамар, защото ако някой обижда майката на някого, това е най-нормалното нещо. Ако в момента дойде и ми каже същите неща, ще получи още един шамар. Естествено, че ще гласуваме "за" свалянето на имунитета ми. Слава Богу, съм заможен човек и имам възможност да си платя на адвокати да ме защитават", каза още Марешки.