Първокласник е настанен в болница след съмнения за побой от съученик в бургаското училище "Константин Преславски". Районната прокуратура се е самосезирала за случая, съобщи нейният говорител Христо Колев.

Инцидентът е станал вчера. Детето се казва Данаил и се е оплакало, че го боли корем вкъщи след училище. После родителите забелязали, че му е избит зъб. След преглед от лекар ученикът е настанен в болницата в Бургас и е под наблюдение.

Родителите са подали жалба в полицията за инцидента.

Съвсем друг е случаят според директорката на регионалния инспекторат по образование, цитирана от Дарик радио.

„Всичко това е много преувеличено. Някой търси сензация. Ситуацията е следната – в час по физическо вчера между две момченца е възникнал спортсменски сблъсък, неумишлен - казва Виолета Илиева . - Вследствие на това на едно от децата пада млечно зъбче. Детето е прегледано от медицинско лице, наблюдавано е до края на деня. В същото време родителите и на двете деца са уведомени за случката. Те са дошли веднага в училището, разговаряли са и всичко е било изяснено. Между двете деца няма конфликт“, обясни Илиева.

Прокуратурата е разпоредила да се направи проверка, разпитват се свидетели, очевидци на случилото се. Служители от Второ районно управление в града работят по изясняване на инцидента.

След края на прокурорската проверка ще бъдат оповестени резултатите от нея.