Както обикновено, много от оценките за новото правителство преминаха границата на приличието и добронамереността, с която възпитаните хора дават шанс на един старт. Не, не твърдя, че трябва да хвалим Бойко, патриотите и всички останали и да ги даряваме с юнашко доверие, както се даряват пари и дрехи на новобранец (помните ли новобранските софри едно време...?). Ние трябва критично да ги оценяваме още от самото начало. Но подигравките и ругатните са неуместни.

Първо, това е кабинет, създаден въз основата на нашите собствени гласове на 26 март. Второ, това е българското правителство - от това как ще управлява то в значителна степен зависи как ще живеем ние. И трето, ако органически не понасяме тези, които бяха гласувани за правителство вчера, то би трябвало да имаме някакви алтернативни предпочитания.

Казвайте сега какви са ви алтернативите? (този призив на Огнян Минчев предизвика реакция от Евгений Дайнов - б.р.)

Колко гласа получиха алтернативите ви на 26 март? Кога ще ги видим с мнозинство тези алтернативи? И... струва ли си? Не твърдя, че това правителство е най-доброто, което можем да излъчим. Тогава? Защо не излъчихме по-добро? И - извинете - отблъскващо е да четем кой министър бил глупак, кой бил дебел, кой бил неграмотен... Тези хора сигурно имат и по-важни за управлението на страната кусури - дайте тях да обсъждаме. Нека дадем един много малък кредит на доверие, най-малкия, българския кредит на доверие - и до месец-два пак да се развихрим...

Коментарът е от профила на Огнян Минчев във фейсбук. Заглавието е на редакцията.