Слави Трифонов отново дойде пред Народното събрание, подкрепен от малка група граждани, които заедно с него искат депутатите да обсъдят резултатите от референдума миналата година.

За втори пореден ден шоуменът седна на стол пред табела с надпис "Вие сте се самозабравили. Срамувам се, че сте такива. Аз съм просто един от многото. Изпълнете волята на народа си!". Той обяви намеренията си преди повече от два месеца с ултиматум към народните представители.

Според Трифонов депутатите трябва да започнат работа по въвеждането на мажоритарното гласуване, въпреки че решение на съда за резултатите още няма. Той обаче коректно посочва, че за внасяне на законопроект, с който да покажат готовност за въвеждане на волята на народа, няма никакви пречки.

Водещият отново заяви готовност да продължава символичния си протест всеки ден.

"Утре съм пак по същото време тук. И веднага ще ви кажа, че вдругиден пак съм тук", каза той.

Трифонов обаче ще идва в 16 ч, когато работният ден на депутатите е вече приключил. Според него, те трябва да работят през цялото време. Посланието му пък щели да чуят през медиите.

"Тази субсидия им я даваме ние - 11 лева на глас, най-високата в ЕС. Не ви ли е яд, че те държат тия пари на влог, държат ги в банки, печелят лихва. Те не са спечелили тези пари", комбинира той по-малко обсъждания въпрос от референдума.

На въпрос дали не е нужно нахлуване в парламента, както в съседна Македония, Трифонов отговори, че и това е вариант.

"Избрал съм тази форма на протест, после мога да избера друга", каза още той.

"Човек може да влезе като избраник, насилствено и доброволно, да го разгледа – мога и по трите", обясни Трифонов.