Ако се чудите кой ще пише държавните бюджети и в кабинета "Борисов 3" - няма никаква изненада - Кирил Ананиев. До момента той бе служебен министър на финансите, а преди това от 1998 г. в няколко поредни правителства е зам.-финансов министър (още от кабинета на Иван Костов - б.р.). Неслучайно го наричат "човека бюджет".

С първата си заповед за назначение на заместник министри премиерът Бойко Борисов окомплектова екипа на финансист № 1 Владислав Горанов. Ананиев му беше заместник и в предишния мандат. Вторият заместник на Горанов отново е Маринела Петрова - тя бе на поста и в кабинета "Борисов 2" от средата на 2016 г. и си остана в екипа и след оставката на правителството.

Борисов назначи и първи зам.-министър на Красимир Вълчев в Министерството на образованието и науката - Таня Методиева-Михайлова. От 2004 г. тя работи в Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“, където последователно заема длъжностите учител, помощник-директор и директор. Завършила е „професионална педагогика“ в Техническия университет в София, от където придобива и квалификацията „машинен инженер – автоматизатор“, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.