"Лудогорец" е шампион на България за 6-и пореден път. "Орлите" сразиха с 3:0 като гости "Локомотив" (Пловдив) и до края на сезона са недостижими на върха в Първа професионална лига.

Остава само да им се връчи шампионската купа. И един финал за Купата на България, в който разградчани играят с "Ботев" (Пловдив) на 24 май на ст. "Васил Левски".

Града под тепетата е роден за треньора на "зелените" Георги Дерменджиев, чийто треньорски път започва точно от ст. "Локомотив". След последния съдийски сигнал "лудогорци" бурно отпразнуваха титлата, като облякоха специални тениски.

До приключване на шампионата остават още 5 кръга, а авансът "Лудогорец" пред ЦСКА-София и "Левски" е 19 точки. "Сините" и "червените" имат по мач по-малко. 

На стадиона в парка "Лаута" головете реализираха Абел Анисе в 11-ата, Вандерсон в 74-ата и Натанаел в 81-ата минута. А "смърфовете" започнаха отлично и пропуснаха да открият резултата в началото. 

В 45-ата минута Димитър Велковски от Локо и капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков получиха директни червени картони. Играчът на пловдивчани бе изгонен заради нарушение срещу Марселиньо. Дяков пък блъсна Велковски в лицето. На терена се разрази суматоха.

След това "орлите" имаха пълно превъзходство.

В мачове от втората осмица днес "Славия" спечели с 1:0 срещу "Монтана" като домакин, а "Верея" надделя над "Ботев" (Пловдив) с 3:1. Така "белите" ще играят за оставане в групата.