На връх 6 май, деня на Свети Георги победоносец, българската художествена гимнастика записа голям триумф на Световната купа в столичната зала "Арена Армеец". Грациите ни записаха две титли в многобоя - при ансамблите и в индивидуалната надпревара, където грабнаха и сребро.

Втората титла (първа по време) е дори по сладка, защото слага край на дълги години суша.

Невяна Владинова, седма на олимпиадата в Рио де Жанейро, изигра без грешка и четирите си съчетания в многобоя и взе шампионската титла. Нашето момиче получи оценки от 18,800 на обръч, 18,550 на топка, 18,450 на бухалки и 18,200 на лента и с общ сбор от 74,000 се изкачи най-високо на почетната стълбичка на родна земя.

Публиката аплодира момичетата и се наслади на високата класа на Невяна Владинова, Катрин Тасева и на много от чуждестранните гимнастички.

Съвсем очаквано Невяна Владинова демонстрира класа, сила и опит. Тя изигра съчетанията си с много настроение и желание да покаже най-доброто пред българските фенове, които и отвърнаха със знамена, плакати и силни аплодисменти.

Носителка на сребърния медал в многобоя е втората българка - Катрин Тасева. Тя записа оценки от 16,350 на обръч, 18,400 на топка, 17,400 на бухалки и 18,300 на лента за общ сбор от 70,450.

Утре Невяна ще се бори за медали във всичките 4 финала, а Катрин в три (без този на обръч ).

Невяна Владинова

Надпреварата в София е последна проверка за нашите момичета преди европейското първенство в Будапеща от 19 до 21 май и нашите две представителки се справиха блестящо, като дадоха заявка за ролята на фаворитки.

Дойде ред и на ансамбъла, който от началото на годината се представя много силно, като надмина очакванията на всички.

Момичетата на треньорката Весела Димитрова записаха резултат 18.400 на топки и въжета и по този начин събраха сбор 36.550, след като вчера получиха 18.150 т. за съчетанието си с пет обръча.

По този начин Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова и Лаура Траатс оправдаха надеждите на феновете си.

На второ място при ансамблите се нареди Украйна с резултат 36.050, а бронзовите медали са за Беларус с 31.750 точки. В неделя са финалите на отделните уреди и отборно.