Иво Ангелов взе сребро на европейското по борба в Нови Сад. Във финала при 55-килограмовите на класическия стил асът ни отстъпи пред сърбина Кристиян Фриц с 1:3. 

Това е четвърто отличие за България от шампионата. Преди това Биляна Дудова взе злато, а "сребърни" са Борислав Новачков и Тайбе Юсеин. В неделя е последният ден на шампионата, в който ще излязат останалите ни борци в класическия стил.

Ангелов започва с победа срещу турчина Хамет Рустев. Българинът водеше с 3:0, но съперникът му се отказа заради контузия. 

После Иво прегази унгареца Ерик Торба със 7:1, а на полуфинала надделя над еврошампиона от 2016-а Мингиан Семенов (Русия) с 3:2. 

Битката бе инфарктна, а съдиите явно толерираха руснака. Те дадоха две предупреждения за пасивност на Ангелов, но българинът запази хладнокръвие. А след това Иво включи на пълни обороти. Тридесет секунди преди края атакува и поведе с 3:2, а представителят на Сборная нямаше никакъв шанс да обърне резултата. 

Ангелов започна силно сезона, като миналия месец триумфира и на турнира "Никола Петров". Освен това препаса и златния пояс за най-добър български борец. Националът се върна на тепиха след близо 8-месечно отсъствие, в което си даде почивка след олимпийските квалификации. А в началото на миналата година се пребори с тежка жълтеница, като лекарите изобщо не го слагаха в сметките да се върне в големия спорт.

Останалите ни представители днес отпаднаха рано. 

В кат. до 66 кг Дейвид Димитров тръгна с победа срещу чеха Михал Новак с 10:1, а на осминафиналите отстъпи пред унгареца Крайжак с 1:5. 

При 98-килограмовите Пламен Ташев бе спрян от финландеца Маги Козманен с 2:5. При 130-килограмовите Милослав Методиев падна от Алин Курариу (Румъния) с 1:3.