"Ливърпул" ще се раздели със звездата си Фелипе Коутиньо за не по-малко от 76 милиона паунда (90 млн. евро), пише каталунският в. "Спорт". Бразилецът е сред летните трансферни цели на "Барселона".

Според изданието Коутиньо бил казал "да" на Барса, двете страни вече се разбрали за личните условия на халфа. Остава "блаугранас" да договорят играча с бомбен удар. Те чакали края на сезона, за да отправят официална оферта.

Ако сделката стане факт на тази цена, това ще е трансфер №4 в историята след контрактите на Пол Погба (от "Ювентус" в "Манчестър Юнайтед"), Гарет Бейл (от "Тотнъм" в "Реал" Мадрид) и Кристиано Роналдо (от "Юнайтед" в "Реал").

Любопитно е, че наскоро Коутиньо преподписа с "Ливърпул" и стана най-високоплатеният футболист в историята на "червените" от Града на "Бийтълс".

Друг спортен барселонски вестник - "Мундо Депортиво", посочва други мишени на "Барселона". Това са Анхел ди Мария ("Пари Сен Жермен", бивш ас на "Реал"), Марко Ройс ("Борусия Дортмунд") и Витоло ("Севиля"). Сред сигурните напускащи пък бил турчинът Арда Туран.

"Барселона" търси обновление, след като отпадна от Шаомпионската лига и е напът да изпусне и титлата на Испания. Сигурно е, че тимът ще има нов треньор на мястото на напускащия Луис Енрике.