Правителството ще изкара 4 години ако "Обединени патриоти" "са мълчаливи и се навеждат". Това коментира пред бТВ лидерът на ДСБ и "Нова република" в оставка Радан Кънев.

Кънев допълни, че пожелава успех на правителството "с целия скептицизъм, с цялото неодобрение за кадровите решения". Според него основният въпрос е дали патриотите ще бъдат толкова устати във властта, колкото бяха около властта. Кънев припомни, че в миналия мандат ВМРО и НФСБ упорито са настоявали за премахване на плоския данък и всеки път се е разчитало на ДПС.

"Аз подкрепям разходите за отбрана да се увеличават и да отидат за реална отбрана, не за далавери. Да видим дали Горанов ще си наложи своето. Ако патриотите са мълчаливи и се навеждат правителството ще изкара 4 години. Ако се държат като в миналия мандат и 4 месеца няма да изкара", каза Кънев.

Според него в кабинета няма нищо окуражително, няма хоризонт, амбиция и "мерак за промени". Кънев заяви, че България не може да бездейства, като не извършва промени. Според него на изборите от изборите в Холандия, Франция и Германия няма добра новина за нас, защото спечелилите там кандидати са привърженици на идеята за Европа на две скорости.

"Г-жа Нинова постави Европа и НАТО под съмнение. Македония показва какво щеше да бъде България извън ЕС - буре с барут", каза Кънев.

Той изтъкна, че единствено десницата е привърженик на политиката за реформи, но в нея няма воля за единство.

"Искрено се надявам да се появят лидерите, които да свършат тази работа. Аз няма да съм един от тях, но ще им помагам с каквото мога", каза Кънев.