Алжир хвърли една от големите бомби в първата фаза на световното с второто си място в крайното класиране на група Н и отива на осминафиналите, където ще срещне Германия. "Пустинните лисици" постигнаха 1:1 срещу Русия и записаха най-големият успех в историята на футбола в африканската страна. Триумфът стана факт и благодарение на отличната игра на вратаря на ЦСКА Райс М'Боли, който бе неизменен титуляр за Алжир досега.

Руснаците поведоха още в 6-ата минута при хубав удар с глава на Александър Кокорин. След точно час игра Ислам Слимани изравни, отново с попадение от "втория етаж" за 1:1. Сборная не убеди с играта си, че заслужава да отиде напред. А селекционерът Фабио Капело хвърли на съдията вината за поредния провал на руснаците на голямо първенство.

В другия мач от групата Белгия победи с 1:0 Южна Корея с гол на Ян Вертонген в 78-ата минута и записа 9 точки от 3 мача. "Червените дяволи" излязоха почти изцяло с втория си състав. А успехът им има допълнителна стойност, тъй като бе постигнат с 10 души. Тимът игра цяло полувреме с намален състав, тъй като в 45-ата Дефур получи директен червен картон.

На осминафиналите Белгия излиза срещу САЩ, а сблъсъкът Германия - Аржир е повторение на мача от световното в Испания през 1982 г., когато в предварителната група "пустинните лисици" спечелиха с 2:1 за една от най-големите сензации в историята на мондиалите. След това обаче Бундестимът игра на финал срещу Италия.

Крайно класиране в група Н

1. Белгия            4:1  9

2. Алжир              6:5  4

3. Русия              2:3  2

4. Южна Корея   3:5  1

С това приключи първата фаза на мондиала. Петък е почивен ден, а осминафиналите започват в събота.