Високотехнологична експозиция, наречена The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains ("Изложба Пинк Флойд: Тленните им останки"), се открива в прочутия музей „Виктория и Албърт“ в Лондон.

Изложбата е посветена на основните страници от повече от половинвековната история на творчеството на легендарната британска рок група. Експозицията ще бъде достъпна за всеки от 13 май до 1 октомври. Посветена на 50-годишнината от излизането на първия сингъл на Pink Floyd, наречена Arnold Layne, както и на първия албум на групата - The Piper at the Gates of Dawn (1967).

Аудио-визуалната изложба потапя посетителите в света на музиката и образи на произведенията, изпълнявани от петимата музиканти - Сид Барет, Роджър Уотърс, Ричард Райт, Ник Мейсън и заместилия Барет през 1968 г. Дейвид Гилмор. Двама от тях - Барет и Райт, вече не са сред живите. В изложбата може да се видят много музикални инструменти, използвани при студийни записи и изпълнения на живо, саморъчно писани текстове на песни и авторски рисунки, рекламни плакати и дори комикси, създадени на базата на песни на Pink Floyd, вестникарски публикации за групата, множество снимки на участниците, видеоматериали с интервюта с музикантите и концерти в най-различни творчески периоди, различни художествени образи, използвани по време на концерти.

Сред тях е огромната фигура на учителя – персонаж от знаменития сингъл Another Brick in the Wall от концептуалния албум The Wall (1979).

Сцена от клипа към Learning to fly.
Служител на галерията позира до металните глави от корицата на The Division Bell.

Кукла пред телевизор - възстановка на сцена от филма The Wall.