Новият директор на Националната агенция за приходите ще е Галя Димитрова, реши правителството по време на първото си заседание.
Димитрова има 22-годишен опит в приходната администрация, ръководила е различни звена. От 2013 г. е заместник-изпълнителен директор на НАП, като ръководи част от оперативните дейности и отговаря пряко за контрола и ревизиите.

Досегашният данъчен №1 Бойко Атанасов се издига до заместник-министър на финансовото министерство с ресор „Приходни агенции“ . 
Атанасов стана шеф на НАП в последните дни на служебния кабинет на Марин Райков. Той зае овакантеното място на  предишния директор Красимир Стефанов, който бе избран за депутат от ГЕРБ. Атанасов остана на този пост при кабинета „Орешарски“ и при второто правителство на Борисов. Атанасов е от квотата на "Обединените патриоти" и по-специално е предложение на "Атака".

Новите областни управители

Бойко Борисов разписа и назначението (съответно уволнението) на 22-ма от общо 28 областни управители. Рокади няма само там, където служебният кабинет "Герджиков" не е правил промени. 13 от имената са нови - тоест на хора, които досега не са работили в областни администрации. Любопитното е, че едно от тези имена е на избрания за депутат от ДПС през 2014 г. бизнесмен Гюнай Хюсмен. Той бе изгонен от групата на движението, защото стана народен представител с преференции, но не спази партийното решение да се оттегли от депутатстването. Оттогава работи плътно с ГЕРБ. 

Трима от новите областни управители пък са от "бездънна" банка кадри на ГЕРБ - МВР. От системата на полицията идват новите губернатори на Габрово - Невена Петкова, която до 2016 г. е била старши разследващ полицай в ОДМВР – Габрово, на Плевен - Мирослав Петров, който през 2013 г. е бил шеф на полицията в града, и на Сливен - Чавдар Божурски - също местен полицейски шеф. 

Двама заместник областни управители – на Видин - Албена Георгиева, и на Пазарджик - Стефан Мирев, стават областни управители, а Ивелин Иванов, който от 2015 г. е главен секретар на областната администрация в Силистра, сега поема губернаторския пост. 

Ново лице има и в Кърджали - Никола Чанев, който е работил в данъчната система.

В Благоевград, Варна, Враца, Кюстендил, Ловеч, Смолян, Хасково и Ямбол в губернаторските столове се връщат уволнените от служебния кабинет кадри на ГЕРБ - съответно Бисер Михайлов, Стоян Пасев, Малина Николова, Виктор Янев, Георги Терзийски, Недялко Славов, Станислав Дечев и Димитър Иванов. Нов стар областен управител ще е и бившата депутатка от ГЕРБ Ирен Соколова - в родния й Перник. От първия кабинет "Борисов" се връща и Митко Стайков  - в Търговище.