Сигнал за бомба във Върховния административен съд прекъсна делото за референдума, иницииран от "Шоуто на Слави", съобщи "Дневник". Магистратите трябва да решават дали последно резултатите от националното допитване са задължителни за Народното събрание и то трябва да въведе мажоритарен вот в два тура или не. 

Минути преди да започне насроченото за 10 ч тази сутрин заседание, сградата на ВАС бе евакуирана и оградена с полицейска лента. Причината е, че неизвестно към момента лице е отправило заплаха по телефона, че е заложена бомба. 

По-късно от ВАС съобщиха, че делото е било прекъснато поради бомбения сигнал днес и ще бъде насрочено за "възможно най-близка извънредна дата, която да осигури редовното призоваване на страните."

През април съдът обяви, че процесът е изчерпан и предстои да се произнесе по същество за референдума с решение. Представителят на прокуратурата по делото - зам. главен прокурор Ася Петрова, обаче открила, че съдебният протокол от предишното съдебно заседание не бил пълен и настоя за прослушване на аудиозаписа.