За.-председателят на парламента Веселин Марешки в крайна сметка се отказа от депутатския си имунитет, поискан от главния прокурор Сотир Цацаров.

Срещу лидера на "Воля" имаше поредица дела - по две е оправдан напълно, за други две - на първа инстанция, а едно още тече. Той спечели и дело срещу незаконния му арест и смята да съди държавата за претърпени вреди в Страсбург.

Аптекарският бос бе възмутен от твърденията на прокуратурата, че има риск да се укрие и че оказвал натиск на съдия.

Той обясни и защо не се е отказал още вчера от имунитета си, както бе обещал - след края на заседанието на комисията, която обсъждаше неговия казус. Причината била, че не знаел процедурата.

След като обясни какво ще прави с имунитета си, Марешки заяви, че започва проект във Варна за борба с демографската криза и младежката безработица. Първата му акция - да продаде 11 апартамента. Те ще бъдат предложени за продажба на цена от 300 евро за квадратен метър. Според лидера на "Воля" средната цена във Варна е двойна - около 500-600 евро на квадрат. Кой ще може да си хареса и купи един от апартаментите на новия политик ще се определя с жребий.

"Щом един бизнесмен може да го направи, не виждам държавата защо не може да го направи", чуди се Марешки.

Проектът започва след два месеца, документи са кандидатстване се подават в централата на партията.