"Аякс" и "Манчестър Юнайтед" са на финал в турнира Лига Европа на 24 май в Стокхолм. Двата тима трепериха на реваншите тази вечер съответно срещу "Олимпик" (Лион) и "Селта" (Виго), но се докопаха до двубоя за отличието.

"Аякс" падна с 1:3 на френска земя, но продължава благодарение на 4:1 в първата среща.

"Манчестър Юнайтед" направи 1:1 със "Селта" на "Олд Трафорд" и продължава с общ резултат 2:1.

Холандският гранд, средната възраст на играчите в който е около 21 г., поведе с 1:0. В 27-ата минута голмайсторът Долберг откри. Домакините върнаха интригата в 45-ата, когато Лаказет изравни от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него самия.

В продължението на първото полувреме обратът в резултата стана пълен - Лаказет с втори точен удар даде още надежди на Лион.

След почивката "Аякс" бе подложен на сериозен натиск. Домакините направиха пропуски, а гостите също имаха ситуации на контри. В 81-вата влезлият като смяна Гезал доближи "Олимпик" само на гол от продълженията - 3:1. 

Французите имаха възможности и за четвърто попадение, но не се възползваха.

В другия полуфинал "Селта" пропусна възможността да потопи в печал "Манчестър Юнайтед". 1:0 отпреди седмица даваше предимство на "червените дяволи". То стана още по-отчетливо в 17-ата, когато Маруан Фелайни с глава откри резултата.

През втората част Маркъс Рашфорд можеше да реши всичко с 2:0, но не би. На отсрещната врата пропуски нижеше Джон Гуидети. 

"Юнайтед" заигра високомерно и доста дефанзивно и едва не си плати. 5 минути преди края Факундо Ронкаля изравни с глава. Малко след това се стигна до меле в средата на терена, Ронкаля и Ерик Баи ("Манчестър Юнайтед") получиха червени картони.

Секунди преди последния съдийски сигнал от чиста позиция и на празна врата Гуидети не уцели топката. Невероятно, но факт. Така "Юнайтед" се докопа до финала, последен шанс за попадане в Шампионската лига, стига турнирът Лига Европа да бъде спечелен.