Принц Свере Магнус привлече вниманието по време на тържествата за 80-годишнините на краля и кралицата на Норвегия - крал Харалд Пети и кралица Соня. 11-годишният принц, изглежда, се отегчи на кралския балкон и реши да се разнообрази с няколко забавни движения, които предизвикаха всеобщия смях.

 

 

Поведението на принца обаче не възмути никого от роднините му, които продължиха невъзмутимо да слушат някакво слово. По някое време само се намеси братовчедка му, 12-годишната Лиа Исадора Бен, която леко го смушква да престане. Момчето вероятно е наследило чувството за хумор на баща си престолонадледника принц Хаакон. Предната вечер той напусна галавечеря, за да обръсне брадата си. Принцът озадачи всички гости, като се завърна с обръснато лице.

Престолонаследникът напусна галавечеря, за да се обръсне. 

11-годишният принц е трети сред наследниците на трона.

Честванията 80-годишнините на краля и кралицата на Норвегия започнаха на 9 май. За тържествата в Осло пристигнаха кралски особи от Европа и президентите на Финландия и Исландия. Сред гостуващите кралски особи бяха кралят на Холандия Вилем-Александър, кралицата на Дания Маргрете Втора, кралят на Швеция Карл XVI Густав, кралят на Белгия Филип, представители на кралските семейства на Великобритания, Испания и Люксембург.

Крал Харалд Пети навърши 80 години на 21 февруари и отпразнува рождения си ден заедно със семейството си. Кралица Соня ще навърши 80 години на 4 юли.