Компанията на съпруга на Иванка Тръмп няма да участва в срещи с китайски инвеститори заради конфликт на интереси. Сестрата на Джаред Къшнър - Никол Майер, беше подложена на сериозни критики заради използването на връзките на семейството с Белия дом в преговори с потенциални бизнес партньори.

Никол Майер и президентът на компанията за недвижими имоти на Къшнър - Лорън Морали, трябваше да участват в събития, които да привлекат китайски инвеститори за жилищна програма в Ню Джърси. Проектът ще бъде финансиран от средства, събрани чрез програмата "И Би-Файв", създадена през 1990 г. с цел стимулиране на икономиката. Тя позволява на заможни чужденци да получат зелена карта, ако инвестират повече от 500 000 долара в проект, който създава работни места в САЩ. През последните години 90% от възползвалите се от нея са китайски граждани.

Според критици това е конфликт на интереси, тъй като съпругът на Иванка Тръмп е част от семейната компания и едновременно с това е съветник на президента Доналд Тръмп.

След скандала Джеймс Йолс, говорител на компанията, заяви: 

"Никой от "Къшнър къмпънис" няма да бъде в Китай."

Китайската имиграционна агенция - партньор на компанията на Къшнър, потвърди, че планираните срещи ще се проведат, но без участието на американската фирма. Агенцията ще представи жилищния проект и възможностите на имигрантската инвеститорска програма.

Джаред Къшнър, съпруг на голямата дъщеря на американския президент Иванка Тръмп, играе важна роля в отношенията между Вашингтон и Пекин от встъпването в длъжност на Доналд Тръмп. През последните седмици президентът на САЩ демонстрира добри отнашения с Китай и сближаване в сферата на търговията. Тръмп се срещна с китайския държавен глава Си Цзинпин през април. Двамата са обсъдили севернокорейските ядрени амбиции и търговията.