Големият финал на "Евровизия" е тази вечер в Киев. Ще бъде излъчен от 22 часа по БНТ и БНТ HD, както и в YouTube. На него участва и 17-годишният български представител Кристиан Костов с песента Beautiful Mess. Костов ще се състезават с още 25 участници - от Украйна, Франция, Германия, Италия, Испания, Великобритания, Молдова, Азербейджан, Гърция, Швеция, Португалия, Армения, Австралия, Полша, Кипър, Белгия, Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия.

По регламент на територията на България не можем да гласуваме за нашия участник, но можем да си харесаме друго изпълнение. 

Гласуването става чрез есемес, телефон или официалното мобилно приложение на "Евровизия", по време на живото предаване, но след края на всички изпълнения. Съответните номера ще бъдат изписани на екрана на телевизията, излъчваща конкурса. Пълен списък с каналите може да откриете тук. В конкурса могат да гласуват единствено жителите на страните участнички. В България има ограничение до 20 есемеса, изпратени от един номер, но в други страни може и да е по-рестриктивно, предупреждават от БНТ. 

Българите в чужбина обаче могат да подкрепят изпълнението на Кристиан Костов.

Пожелавам успех на младия български певец Кристиан Костов, който ще представя страната ни довечера на състезанието "Евровизия" с песента "Beautiful Mess". Това написа премиерът Бойко Борисов в официалния си профил в социалната мрежа "Фейсбук". "Всички българи в чужбина могат да подкрепят Кристиан и България, като гласуват за него на телефонните номера, изписани на екрана от страна на местната телевизия след края на последната песен. Приблизителното време на начало на гласуването е 00:04 ч. българско време. От територията на България гласовете за Кристиан няма да бъдат зачетени. Успех", написа още премиерът.

Според букмейкърите той е сред фаворитите за финала. В деня на полуфинала се появи опит за компромат, раздухан от руски медии, че като 14-годишен Кристиан е пял в окупирания Крим. Като се направи опит за свързване на случая с недопускането до участие на руската участника Юлия Исмайлова. Властите в Киев обаче уточниха, че Кристиан тогава е бил малолетен.

Ето и официалното видео на песента на Кристиан