Лидерът на ДПС сравни отношението на ГЕРБ към българските мюсюлмани с подхода на Тодор Живков. 

„С лъжите си за грижата си за вас днес от ГЕРБ правят същото, което едно време правеше Тодор Живков. Използват слабостите на някого и после се бият в гърдите, че са пазители на етническия модел", обяви Мустафа Карадайъ в силистренското с. Руйно, община Дулово, където се проведе традиционен възпоменателен митинг в памет на жертвите на т. нар. "възродителен процес".

Колко мюсюлмански имена има в парламента ГЕРБ, атакува той управляващите и посочи - едно, това на Вежди Рашидов, който като министър закри турските театри, единият от които носеше името на майка му. 

"Нас споделената болка ни държи заедно 28 години и няма да се откажем от ценностите, които ни събират и които споделяме. Няма да се откажем, докато не гарантираме мира и не изхвърлим фашистите от властта", продължи Карадайъ.

Той говори за ценности като толерантност и мир, единство и заедност, стабилност и сигурност. "С тях ние защитавахме нашите права, нашите имена, нашия език, нашата религия, нашата култура в нашата страна и с това дадохме тласък за демократичното развитие на нашата родина. Ние сме дали много на нашата земя и ще продължаваме да даваме, но няма да отстъпим от тези ценности", каза той.

Според Карадайъ убедено именно тези, които се опитват да разделят ДПС, носят отговорността за участието на националистите във властта.

„На база на дейността, на тези, които идват от Турция да ни разделят, дойдоха фашистите на власт. Благодарение на тях днес те са във властта. Във властта са Валери Симеонов, който дърпаше безпомощните ни майки и бащи, и Волен Сидеров, който палеше молитвените килимчета на молещи се по време на петъчна молитва мюсюлмани", напомни той.