Поздравяваме Кристиан Костов, който донесе на България почетното второ място на международния конкурс "Евровизия 2017".

С това изречение започва поздравът на посолството на Руската федерация у нас към младия изпълнител. Публикацията е на официалната фейсбук страница на дипломатическата мисия.

Кристиан Костов живее в Москва, бил е част от състава на детския музикален колектив „Непоседы“ и участвал в руския песенен конкурс „Глас“. Той неведнъж е заявявал, че развитието на таланта си дължи на Русия, а неговият кумир е известният руски изпълнител Дима Билан.

Гордеем се с достойното изпълнение на представителя на България и му желаем нови творчески успехи!“, гласи поздравлението на посолството.

Ден преди полуфинала на "Евровизия" руски медии съобщиха, че Кристиан Костов е пял в Крим през пролетта на 2014 година. Посещението на анексирания от Русия полуостров е незаконно в Украйна, която не допуска на своя територия такива хора. Това принуди властите в Киев да проучат случая. Те решиха, че Костов не е в нарушение, защото е бил на 14 години, когато е пял в Крим.

Снощи Кристиан Костов спечели второто място на конкурса. Първата награда отиде при Салвадор Солвар, който представи Португалия.