ДБГ сезира прокуратурата заради фалшиви заявления за напускане на партията. Това каза пред бТВ зам.-шефът на формацията Димитър Делчев. Той обясни, че голям брой подобни заявления са били донесени в офиса на партията. Проверка обаче установила, че много от тях са с еднакъв шрифт и подпис. Някои от заявленията били подадени от хора, които никога не са членували в нея.

"Пуснахме сигнал до прокуратурата за неистински документи. Някой има интерес да се създава публичен шум, че в ДБГ се случва нещо лошо. Нищо лошо не се случва", каза Делчев.

Според него атаките срещу партията са заради това, че Реформаторският блок по идея на ДБГ се е противопоставил на мажоритарните избори, които ще дадат възможност на ГЕРБ да управлява еднолично.

"Този опит няма да успее. ДБГ е алтернатива, това е причината. Ще опубличаваме какво се случва в управлението, цари тотален хаос", каза още Делчев.

Според него Бойко Борисов и Слави Трифонов са в комбина.

"От ГЕРБ имат за цел да прокарат мажоритарните избори. Слави Трифонов много удобно им вдига топката. Борисов иска като вожд на племето да управлява всички останали", коментира Делчев.

Според него бившите депутати от партията, които сега я напуснаха, не са имали подобни мисли, докато са били в парламента.

"Сега трябва да се работи за каузата, някои хора остават. Не мога да обясня техните (на напускащите - б.р.) желания. Голяма част от ДБГ казват, че остават", каза още Делчев.

Той допълни, че Реформаторският блок продължава да се среща всяка седмица на политически съвети. Според Делчев трябва да се направи платформа за единение на десницата.