Григор Димитров отпадна още в първия кръг на турнира от серията "Мастърс 1000" в Рим след драматична загуба от аржентинеца Хуан Мартин дел Потро - 6:3, 2:6, 3:6.

Българинът досега не е побеждавал Дел Потро, той има 5 загуби от 5 мача.

Двубоят започна добре за българина, който дръпна със сет, но след това допусна обрат. И има за какво да съжалява в третата част.

В първия сет двамата тенисисти разменяха сервис геймове до 3:2, когато Димитров направи първия пробив в срещата. След това затвърди и дръпна в резултата с 5:2. До края не се затрудни особено и поведе след 6:3.

Бившият шампион от US Open отвърна. Във втората част той два пъти смути подаването на Григор и натрупа аванс от 4:0. Най-добрият ни тенисист върна единия брек за 2:4, но в края на сета Дел Потро бе повече от убедителен за 6:2 и 1:1.

Решителният сет вървеше равностойно до 3:3 с бързи сервис геймове за изпълняващите начален удар. Последва маратонски гейм, в който Димитров имаше два брейк пойнта, но сбърка от бекхенд. След това Хуан се измъкна със сервис - 4:3.

И на свой ред фиксира решителен пробив, за което му помогна и Гришо. Българинът имаше няколко геймбола, които пропиля. В края олимпийският вицешампион от Рио с лекота довърши започнатото и след 6:3 отива във втория кръг след два часа и десет минути.

Сега за Димитров следва "Ролан Гарос", който започва в края на месеца. Преди малко стана ясно, че в Париж няма да играе Роджър Федерер, който отказва турнира, за да се подготви по-добре за сезона на трева.