„Крал Артур: Легенда за меча“, изглежда, ще се превърне в първия боксофис провал на лятото – преди отпускарският сезон дори да е започнал. Новият филм на Гай Ричи претърпя изключително слаб премиерен уикенд и в САЩ, и по света.

За първите си три дни епосът с участието на Чарли Хънам и Джъд Лоу е натрупал общи приходи от билети от едва 43,8 милиона долара – сума значително под бюджета на продукцията от 175 милиона. Това според „Холивуд рипортър“ може да се тълкува като 100-милиона загуба за студиото „Уорнър брос“.

В Щатите „Крал Артур“ е събрал 14,79 млн. долара от билети от прожекциите си в 3702 кина. Тези цифри са достатъчни едва за третото място в боксофис класацията за уикенда. Водач в американския топ 10 остава „Пазители на галактиката 2“, а втората позиция е за друга премиера – комедията „Ох, на мама“ с Ейми Шумър. Нейният бюджет е 42 млн. долара, т.е. над четири пъти по-нисък от сумата, похарчена от Гай Ричи.

„Крал Артур“ страда и в международен план. Макар да е на първо място в 29 държави (сред които Русия и Тайланд, все още няма данни за България), филмът печели общо едва 29,1 млн. долара от 51 пазара. А премиерата в Китай, считан за все по-важен за Холивуд, стига до едва третото място и само 6,05 млн. долара приход.

 

 

"Площад Славейков"