"Лудогорец" би "Левски" с 3:1 в мач от Първа професионална лига  на ст. "Георги Аспарухов" в София.

Марселиньо Вандерсон направиха набързо 2:0 с голове в 21-ата и 23-тата минута. В 31-ата Давид Яблонски намали. 

В 70-ата Вансерсон отбеляза за втори път.

"Сините" удариха три греди и пропуснаха куп положения пред вратата на гостите, особено при 1:2.

С млади футболисти в стартовите 11 и изцяло със свои юноши на резервната скамейка Левски започна добре мача. При 0:0 Франсис Нар уцели външната страна на дясната греда на вратата, пазена от Ренан.

В средата на първото полувреме "орлите" нанесоха двоен удар. Първо Марселиньо откри резултата с удар от разстояние, след като открадна топката в средата на терена. Около 120 секунди по-късно Вандерсон удвои.

"Левски" бързо отвърна - Давид Яблонски върна домакините в мача с точен удар с глава в 31-ата. Малко след това се запомни пропуск на Клаудиу Кешеру, вратарят Николай Кръстев спаси.

"Сините" доминираха в първите минути на второто полувреме. При опит за центриране на Бабатунде Адениджи топката се отби в напречната греда. Малко след това "Левски" имаше три последователни ситуации, а след удар на Божидар Краев стражът Ренан докосна кълбото, отбило се в гредата за пореден път.

Така се стигна до 70-ата минута, в която "зелените" пресякоха акция на Краев в средата на терена и Вандерсон със самостоятелна атака реши мача - 3:1.

"Левски" продължи да натиска до края, но повече голове не паднаха. Дебют за столичани в Първа лига направи 18-годишният Атанас Кабов.

В сряда от 20 часа ЦСКА-София приема "Локомотив" (Пловдив) и при победа ще дръпне с 6 точки пред "сините" в битката за второто място. От 17 часа пък е срещата "Черно море" - "Дунав" (Русе) - спор за четвъртата позиция.

В следващия кръг "орлите" приемат ЦСКА, като след срещата ще бъде награден с шампионската купа и златните медали.