Брутално нападение над жена беше заснето на автобусна спирка в Бургас. Възрастната дама се казва Виолета и е на 72 години, пише "Флагман".

Охранителна камера е записала как типичен "батка" по анцуг и със здраво телосложение рита силно в гръб възрастната жена и тя пада на тротоара. Кадрите разпространи бургаският сайт.

На автобусната спирка в жк „Изгрев” има хора, които обаче не реагират по никакъв начин на нападението.

След ритника и падането жената е със счупен крак. Благодарение на бързите действия на бургаската полиция нападателят е задържан. Той е на 26 години и се казва Живко Кючуков.

По-късно от МВР съобщиха, че вече се води досъдебно производство. Установено е, че  той е наранил жената по хулигански подбуди – престъпление по чл.131, ал.1, т.12, вр.чл.129, ал.1 от НК.

Назначена му е съдебно-психиатрична експертиза, тъй като има данни, че мъжът страда от психическо заболяване. Към момента Кючуков е приведен за лечение в Центъра за психично здраве – Бургас.

Предстои да бъде изяснено, дали е вменяем и може ли да бъде привлечен към наказателна отговорност, допълват от полицията.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза на пострадалата. От мястото на инцидента са иззети  камери, записали инцидента, и е назначена техническа експертиза. По случая са разпитани множество свидетели – очевидци.

Според първоначалната информация жената не е предизвикала с нищо младежа.

Нападението силно напомня на случая в Берлин, при който пийнали български граждани изритаха млада жена по стълбите. Присъда за случая на метростанцията "Херманщрасе" очаква Светослав Стойков - роден в Добрич, задомен във Варна, в ромската махала "Максуда".

А германската полиция беше наясно кои са извършителите 4 дни след като записът бе публикуван от в. "Билд".