Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа и неговият мениджър Еди Хърн са отправили официална молба в Международната боксова федерация (IBF) британецът да получи разрешение да се бие първо с Владимир Кличко, а след това да защитава пояса си от IBF срещу Кубрат Пулев.

Сега се чака позицията на мениджърите на Кобрата от "Зауерланд", след което IBF ще се събере и ще вземе окончателно решение по казуса, който виси от края на миналия месец, когато Джошуа нокаутира Кличко на стадион "Уембли".

Пулев е официален претендент на Международната боксова федерация и ако новият властелин на бокса не приеме да се бие с него в следващия си мач, губи една от най-престижните титли в тежка категория. Точно това е причината Антъни Джошуа да иска изключение от правилото.

Очаква се тези дни Кличко да задейства клаузата за реванш, който най-вероятно ще се играе в края на октомври на стадиона в Кардиф, Уелс. Ако Антъни спечели отново, през пролетта на 2018-а трябва да се изправи срещу българския боксьор.

"Миналия четвъртък получихме молба от името на Антъни Джошуа и Еди Хърн да направим изключение, разкри президентът на IBF Дарил Пийпълс пред сайта World Boxing News. - Днес или утре очакваме отговора на "Зауерланд" и Пулев. През следващата седмица нашият борд ще се събере и ще вземе решение."

World Boxing News пише, че Хърн и "Зауерланд" са в добри отношения. На това разчита британският боксьор, за да запази титлата и същевременно да излезе първо срещу Кличко. 

Същевременно Джошуа е чакан от поне двама други боксьори за големи мачове - от неговия сънародник Тайсън Фюри, който излежава наказание за употреба на наркотици, и от американеца Дионте Уайлдър.