"Готов съм да предоставя стенограма от разговора между президента Доналд Тръмп и руския външен министър Сергей Лавров на Конгреса в САЩ, ако администрацията в САЩ смята, че това е уместно", заяви руският президент Владимир Путин на пресконференция след разговора си с италианския премиер Паоло Джентилони, предаде Си Ен Ен.

Господарят на Кремъл коментира съобщенията, че "видиш ли колегата му Доналд Тръмп е издал секретни данни на министъра на външните работи на Русия", съобщи ТАСС.

"Виждаме, че в САЩ се развихря политическа шизофрения. С нищо друго не мога да си обясня обвиненията към действащия президент, че е издал на Лавров някакви тайни", заяви Путин.

И допълни:

"Тези, които клатят вътрешнополитически живот в САЩ чрез антируски лозунги, или не разбират, какво носи след себе си подобна глупост - това значи, че са тъпи, или много добре разбират, а това означава, че са много опасни и нечистоплътни хора. Но при всички случаи ние няма да се намесваме в делата на САЩ."

След това Владимир Владимирович се пошегува с цялата ситуация и подчерта:

"Направих му забележка на Лавров, защото той тия секрети и тайни не ги сподели с нас - нито с мен, нито с представителите на спецслужбите на Русия. Това е много лошо от негова страна".

Вече няколко дни Вашингтон се тресе от скандал около разговора "Тръмп-Лавров" през миналата седмица. Президентът на САЩ бе обвинен, че е издал свръхдържавна тайна на Русия. Висши политици вече заговориха за импийчмънт.