"Ювентус" спечели за трета поредна година Купата на Италия. На финала, игран пред близо 70 000 зрители на "Стадио Олимпико" в Рим, „бианконерите” се наложиха с 2:0 над "Лацио". И двата гола за победителите паднаха набързо преди почивката, когато шампионите и носители на трофея решиха мача.

Намиращият се в страхотна форма Дани Алвеш изведе торинци напред още в 12-ата минута, след като засече от воле дълго центриране отляво на Алекс Сандро. Отново Сандро бе главно действащо лице и при втория гол на Юве. В 25-ата минута отклони с глава центриране от корнер към Леонардо Бонучи, който от метър не сбърка за 2:0.

Нататък "Лацио" нямаше сили да оспорва по-високата класа на своя съперник. Не се отразиха промените в стартовите 11 на фаворита. Треньорът Масимилиано Алегри остави на пейката вратаря Джанлуиджи Буфон, Сами Кедира бе наказан, а Миралем Пянич - контузен.

Отборът "Алегри" триумфира с рекордна 12-а купа на страната, а също така се изравни с "Рома" за най-много финали в турнира - и двата тима вече имат по 17.

"Старата госпожа" продължава похода си към требъл през сезона. Тимът се нуждае само от точка в последните два кръга на "калчото", за да грабне титлата. Това най-вероятно ще се случи още в неделя, когато "Ювентус" приема "Кротоне", в който играе българският национал Александър Тонев. 

На 3 юни пък предстои финалът на Шампионската лига, в който "Юве" излиза срещу "Реал" (Мадрид) в Кардиф. Снощи и белите направиха важна крачка към спечелване на титлата на Испания.