Три компании обраха големите бизнес награди на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). 

Гости на събитието бяха премиерът Бойко Борисов, патрон на бала за трета поредна година, кметът на София Йорданка Фандъкова, 16 министри, депутати, над 400 собственици и мениджъри на компании.

Голямата награда в категория „Качество“ получи златодобивната компания „Дънди прешъс металс Челопеч“ ЕАД, а призът бе връчен на изпълнителния директор за България Илия Гърков от министър-председателя.

„Безработицата е под 7%, което означава, че само онзи, който не иска да работи, не го прави. Ако все още бях частен работодател, какъвто бях преди, щях да членувам в КРИБ“, заяви Борисов.

В категория „Растеж“ беше отличен производителят на алуминиеви продукти „Алкомет“, който през миналата година утрои печалбата си до 26,7 млн. лв. 

В категория „Иновации“ приза връчи Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Софарма трейдинг“ и зам.-председател на КРИБ. Голямата награда получи Яник Мекушин, изпълнителен директор на „Балкам груп“, които се занимават с международна търговия и внос на сурово кафе и са най-големите производители на пакетирания продукт на Балканите. 

Специалната награда за цялостен принос за развитието на икономиката получи „Шнайдер Електрик България“, която разработва технологии и решения за управление на енергията.