Майка и син и техен партньор с двойно българско и руско гражданство са тримата простреляни при тежкия инцидент в кв. "Витоша" днес. Това стана ясно на пресконференция на СГП и Столичната полиция плюс главния секретар на МВР Младен Маринов.

Единственият жив засега е 35-годишният млад мъж, но, както каза градската прокурорка на София Емилия Русинова, "всеки момент може да чуем най-лошата новина".

Майка му, която е била убита на място, е на 61 г., а техният бизнес партньор е бил на 48.

Те са представители на фирма, която се занимва едновременно и с инвеститорска дейност, и със строителен надзор, стана ясно от думите на Младен Маринов - главен секретар на МВР. 

Става въпрос за сума от над 100 000 лв., които дължат за строяща се жилищна сграда на подизпълнителя си Драгомир Драгомиров.

Именно той е човекът, който е задържан в близост до стрелбата и засега е единственият заподозрян. Драгомиров има фирма за строителство.

Макар че от МВР отказаха да уточняват подрбности от бизнеса им, те казаха, че той е бил изцяло зависим от инвеститорите си.

Заедно са имали и други бизнес проекти назад във времето. Също така е известно, че вчера са имали среща, която явно обаче е завършила без резултат и днес - по думите на Маринов - "нещата са излезли от контрол".

Сигналът за инцидента е подаден на 112 в 10,22 ч.

След незабавни заградителни мероприятия е задържан 57-годишният Драгомир Драгомиров. Той е седял в колата си и от полицията отрекоха да са го преследвали.

На самата стрелба няма свидетели, а пострадалият е в много тежко състояние и не може да бъде разпитан.

Пред полицията Драгомиров още не е дал обяснения.

Той е привлечен по един от най-тежките членове от НК - 116 - за предумишлено убийство по особено жесток начин, макар че Маринов каза на няколко пъти, че всичко навежда на идеята за спонтанност в действията му.

Драгомиров е стрелял със законно притежаван пстолет, а от МВР отрекоха появилите се по-рано слухове, че е бивш военен.