Тъкмо здравите сили у нас се разправиха с "политическата коректност" и се наложи да се уволняват хора за хитлеристки поздрави, майтапчийски снимки от "Бухенвалд" и т. н.

Между другото, да отбележа нещо "невинно". Г-н Валери Симеонов системно иронизира Мустафа Карадайъ заради името му и произношението му на български. Това е поведение достойно за детска градина или за първи клас, но не за заместник министър-председател. Подобни подигравки биха били недопустими в нормални държави, но у нас все пак "политическата коректност" бе победена и кусур няма да му връзваме.

(Още при първото интервю на Симеонов след съставянето на кабинета стана ясно, че не е разбрал, че е вече заместник министър-председател. Още едно-две подобни интервюта и кабинетът ще преживее "Тръмп момент".)

Същевременно в монополизираната част от свободната българска преса всеки, който публично заяви, че не е редно главен прокурор да се среща тайно с бизнесмени или пък да ги заплашва да внимават какви партии подкрепят, чудодейно се оказва или "платен", или "хомосексуалист", или нещо друго от този порядък. Тази закономерност също е част от победата над "политическата коректност" у нас. На други места ѝ казват "безконтролно и благославяно от властта очерняне на опонентите". В Русия пък го наричат "суверенна демокрация".

Иначе новината от вчера е, че ДПС ще подкрепи мажоритарния вот. Явно Пеевски, Доган и Борисов са решили да "затворят" играта на демокрация в дългосрочен план и да търсят "стабилен" картел. Малко политически некоректно се изказах, но това е.

Удри, Бай Тръмпе!

(Това е ирония.)

Коментарът е публикуван във фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.