След като преди няколко дни българският национален отбор по волейбол победи лидера в групата САЩ с 3-2 гейма се появи лъч светлина, който се надявахме, че ще освети черната дупка, в който бяха попаднали „лъвовете”. Днес обаче надеждите отново бяха попарени, след като „трикольорите” ни отстъпиха безславно с 3:0 ( 25-21 25-18 25-19) пред тима на Сърбия. Не резултатът обаче е най-лошата новина след днешната среща, а по-скоро безидейната игра, която показаха момчетата на Камило Плачи. Националите ни изпитваха сериозни затруднения в посрещане, откъдето куцаше и традиционно силната ни атака.

Тъй като България изгуби всякакви шансове за класиране на финалите на Лигата, основната цел пред тима вече е добро представяне на започващото в края на август световно първенство. Треньорът Плачи и мениджърът на тима Владимир Николов неколкократно подчертаха, че ще използват останалите срещи от груповата фаза за обиграване на младите в отбора. Днес обаче тази иначе добра идея не се реализира на практика. Основното ядро на тима игра почти през целия мач и рядко на полето се появяваха Венелин Кадънков и Николай Пенчев. Виждаше се умора в играта на Цветан Соколов, който доскоро лекуваше травма в глезена. Далеч от най-добрата си форма бе и капитанът Тодор Алексиев, който се пропука на посрещане. Добро включване направи завърналият се в отбора Валентин Братоев. В края на третия гейм той се опита да подпали искра в играта на съотборниците си с мощни начални удари, но една птичка пролет не прави.

След загубата, тимът остава  на последната позиция във временното класиране с едва 4 точки. Лидер е САЩ с 21, следван от Русия и Сърбия.