Бивша манекенка на фирмата за бельо “Виктория сикрет” влиза в Белия дом като говорителка на президента?! При Доналд Тръмп всичко е възможно.

Упорито се говори, че сегашният титуляр Шон Спайсър е пред уволнение. Ще го смени на поста Кимбърли Гилфойл (48 г.), бивша моделка на “Виктория Сикрет” и в момента водеща в телевизия “Фокс нюз”, гледана и харесвана от Тръмп.

Снимката е от страницата във фейсбук на Кимбърли.

Така поне твърди самата Гилфойл в интервю за излизащия в Калифорния в. “Сан Хосе меркюри нюз”:

“Аз съм патриотка и за мен би било чест да служа на страната си. Мисля, че този завиден пост е предизвикателство и за него е необходим човек с решимост, който да е комукативен и с дълбоки познания.”

Гилфойл признава също, че вече мнозина са й предложили да е следващата говорителка на Тръмп, но не споменава имена. Според USA Today ставало дума за членове на правителството.

Основна причина красивата американка от Сан Франциско да се хареса на стопанина на Белия дом била нейната лоялност. Докато водещи медии и журналисти коментираха скорошното уволнение на шефа на ФБР Джеймс Коми, в ефира на “Фокс нюз” Гилфойл изрече:

“Пореден исторически ден за страната ни. Президентът Тръмп направи нещо смело и решително, което е в съответствие с неговата изключителна лидерска роля.”

Междувременно от “Фокс нюз” опровергаха вестта, че Кимбърли Гилфойл напуска телевизията. Тя била една от най-добрите водещи, имала и дългосрочен договор.

Появиха се и спекулации. Ръководството на “Фокс нюз” и Гилфойл спорели за сумата, която тя трябва да плати за преждевременно прекратяване на трудовия си договор. Други са на мнение, че кандидатурата на Кимбърли за говорителка на Белия дом било лично нейно хрумване и нямало нищо общо с действителността.

Публична тайна обаче са критиките към Шон Спайсър от страна на зетя на Тръмп, съпруга на дъщеря му Иванка Джаред Кушнер. Той го вини в прибързаност и прекалено говорене, което било недопустимо за говорител на Белия дом. Дали това е истинската причина за раздора, е трудно да се разбере.

Кимбърли има богато минало, докато стигне до тв екрана.

За кратко време тя е била манекенка в прочутата фирма "Виктория сикретс".

Кимбърли като манекенка.

Завършила е право и е работила като прокурор в Сан Франциско.

После става заместник главен прокурор на район в Лос Анджелис. Там разследва престъпления с наркотици, домашно насилие, агресия, отвличания, кражби с взлом, сексуални извращения и самоубийства. Връща се отново в Сан Франциско и е асистент прокурор от 2000 до 2004 година.

През 2001 г. се омъжва за Гавин Нюсъм, който става кмет на Сан Франциско през 2003 г. и тя се превръща в първата дама на калифорнийския град. Развежда се през 2006 г. Почти веднага сключва брак с Ерик Вилънси, от когото има момченце. Двамата обаче се разделят през 2009 г. 

От февруари 2006 година тя е в екипа на тв канала "Фокс нюз". 

Още през декември миналата година се заговори, че Кимбърли ще бъде гласът на Тръмп в Белия дом. На кастинга обаче бил предпочетен Шон Спайсър.