Последният концерт на музиканта Крис Корнел... няколко хиляди души успяха да чуят "Саундгардън" с вокала им буквално часове, преди да дойде най-лошата вест, която шокира музикалния и не само свят днес - че Корнел вече ще пее, свири и твори... от небето.

Крис Корнел си отиде внезапно на 52 години часове, след като слезе от сцената във "Fox Theatre" в Детройт... Турнето трябваше да продължи до 27 май. Но свърши.

Чуйте и вижте три от последните му изпълнения, които никога повече няма да се повторят на живо. Поне не на тази Земя:

Spoonman е едно от парчетата от албума "Superunknown" на "Саундгардън" и с което идва първата спечелена награда "Грами" - за най-добро метъл изпълнение. Тавата - четвърната студийна работа на бандата, е номинирана за най-добър рок албум, макар да не взима статуетката през 1995 г.

 

 

Rusty Cage е първото парче от третия студиен албум - "Badmotorfinger" от 1991 година, с който "Сауднгардън" също има номинация за "Грами" за най-добър метъл албум. 

 

 

Песента Outshined  също е от албума "Badmotorfinger"... и също, както почти всичко и на "Саундгардън", и на "Аудиослейв", и соловите проекти за по музика и текст на Крис Корнел... 

 

 

А за десерт - последната написана от Крис Корнел песен - тя излезе на 10 март тази година и е част от филма "The Promise" с Крисчън Бейл и Оскар Айзък.

Приходите от песента Корнел обяви, че дарява на "International Rescue Committee" - организацията, която реагира на най-големите световни хуманитарни кризи.

 

 

 R.I.P.