"Той е напълно неадекватен. Вчера в един момент ни попита даже как са хората. Не съм сигурна, че съзнава още какви са последствията." Това разказа Ася Манджукова, адвокат на задържания за две убийства Драгомир Драгомиров.

Преди ден 57-годишният строителен предприемач  уби на място инвеститорите, с които работел - Вячеслав Коев и Стойка Мишева, и рани тежко сина на починалата жена. 

Една от версиите, по които работи полицията, е, че инвеститорите са му дължали парите за извършените дейности. Става дума за над 100 000 лева.

"Не мога в момента да проведа нормален разговор с Драгомир", каза още адвокатката.

Затова според нея в момента това, че става въпрос за дългове, е коректно да се определи като една от версиите.

Тя разказа, че познава извършителя отпреди и го описа като "спокоен човек, не е човек с престъпно минало, с престъпен ум. Вчера видях един сринат човек, който сам не може да си даде сметка какво се е случило."

Драгомиров имал оръжие от дълги години и никога не го е използвал в разрез с правилата, каза още Манджукова.

„Доколкото разговарях с негови приятели и близки, не е имало нищо в поведението му, което да подсказва подобен развой на събитията. Драгомир е бил спокоен човек, не е сприхав, не е избухлив, няма навик да решава проблемите си по този начин", подчерта тя. 

"Драгомир е семеен. Има четири деца, две от които са в неговото домакинство, едното е малолетно. Става дума за човек, за когото властите са преценили, че е надежден и способен да носи оръжие. Той никога не е използвал личното си оръжие в разрез с правилата", коментира адвокат Манджукова.