"Славия" и "Нефтохимик" записаха убедителни победи в първите полуфинали за оставане в Първа лига. "Белите" сразиха "Локомотив" (Горна Оряховица) с 3:0 като гости. "Шейховете" спечелиха с 3:1 "Монтана" на стадиона в Ловеч, където домакинства тимът от Северозападна България.

Предстоят реванши в понеделник.

Това са един вид плейофи за оцеляване. Победителите и загубилите играят едни срещу други. Очертава се двойката на първите да е "Славия" - "Нефтохимик", а на вторите - "Локо" (ГО) - "Монтана". Падналият от загубилите изпада директно, а спечелилият отива на бараж с третия във Втора лига.

Аналогичното ще се случи и с двойката на победителите - спечелилият се спасява директно, а загубилият се изправя на втория във Втора лига.

След последните поражения и информацията за "черно тото" в мача с "Монтана", тимът на "Славия" се съвзе с класическа победа в Горна Оряховица. Ивайло Димитров вкара в 44-тата и 61-вата минута. Между попаденията му в 57-ата се разписа Сердер Сердеров.

В Ловеч "Нефтохимик" бе на път да запише същия резултат. Костадин Хазуров откри от дузпа в 16-ата минута, а в 20-ата Владислав Романов съвсем отчая символичните домакини.

Хазуров ги довърши в 55-ата. В 90-ата Петър Атанасов направи поражението на "Монтана" по-поносимо.