Мотористи се събраха тази сутрин на пореден протест пред Съдебната палата в София.
Поводът е началото на делото срещу шофьор на такси, който през септември м. г. блъсна и уби 29-годишния моторист Боян Митев след непозволен обратен завой на бул. "Симеоновско шосе" в столицата.

Събралите се мотористи наредиха каските си на стъпалата пред Съдебната палата в знак на почит към загиналия си колега, а част от тях влязоха и на делото.

Според събралите се мотористи за безопасността по пътищата се необходими не толкова законови промени, колкото повече съвест сред шофьорите - както на коли, така и на мотори.

През 2016 г. в столичния мотористки клуб "София Райдърс" са подадени над 30 сигнала за блъснати мотористи при неправилен обратен завой, като най-често извършителите са таксиметрови автомобили и служебни лекотоварни автомобили. Тече и подписка за обезопасяване на бул. "Симеоновско шосе" в София с подходящи прегради, ограничаващи възможността за извършване на непозволени маневри - обратен завой. До момента са събрани над 2000 подписа на мотоциклетисти и граждани, като броят на съпричастните продължава да расте всеки ден, отбелязват от клуба.