Между Лозан Панов и Сотир Цацаров проблемът не е на личностна основа, става ясно от думите на председателя на Върховния касационен съд, който участва в сутрешния блок на Нова тв.

Попитан има ли да дели нещо с главния прокурор Сотир Цацаров, Панов отговори, че това не е личностен проблем, колкото и "Пеевските медии" да се опитват да го изкарат такъв.

„Такива проблеми са съществували и между предходни председатели на Върховния съд и главния прокурор. Този проблем ще остане и след нас, ако няма решение”, категоричен беше той.

Според съдия номер 1 ВСС е трябвало да разгледа случая в ЦУМ и да има позиция по разговора "Дончев-Цацаров-Гергов". И да се изясно имало ли е някакъв натиск и бил ли е той от главния прокурор към бизнесмена или обратно.

След това шефът на ВКС коментира и разговора си с премиера.

„Добрата новина е, че на срещата премиерът Бойко Борисов се ангажира да има законодателни промени и заяви, че реформата в правосъдието не е свършила”, каза Лозан Панов.

По думите му политиците се борят за това, реформата да има някакво авторство и някой да застане зад нея.

„Една реформа няма как да има авторство, тя е за цялото общество”, добави Панов.

На въпрос какво според него е дълбочинна съдебна реформа председателят на ВКС отговори, че това означава не само разделянето на Висшия съдебен съвет, но и по начин, които да осигури възможност в двете колеги магистратите да имат мнозинство.

„Друга важна тема е отговорността на главния прокурор. Не става ясно как ще се реализира наказателна отговорност от него и кой орган ще разследва отговорността му. Винаги когато се заговори за отговорността на главния прокурор - депутатите се отдръпват. Неговите свръхправомощия ни превръщат не в парламентарна, а прокурорска република", заяви още Панов.

С Христо Иванов не съм се виждал от две години, не познавам Иво Прокопиев, а Иван Костов съм го виждал само по телевизията, обясни отново Панов по повод непрекъснатото му "пришиване" към някой.