Бившият футболист на "Левски" Давид Бистрон се е самоубил на 34-годишна възраст, съобщиха медиите в Чехия, позовавайки се на брат му Даниел.

Бистрон се е обесил, а преди това е написал и предсмъртно писмо. Юношата на "Баник" (Острава) премина при "сините" през 2008 г. и помогна да спечелят последната си до момента титла през сезон 2008/2009.

Според чешките медии футболистът е имал семейни и финансови проблеми.

След златото с "Левски" Бистрон се върна в родината си Чехия, където подписа с тима на "Виктория" (Пилзен), с който спечели първенството и купата на страната, вкарвайки победния гол на финала. Освен това игра в групите на Шампионската лига, където дори отбеляза гол в 89-ата минута на "Милан" за историческото равенството 2:2. 

Снажният бранител бе забъркан в допинг скандал при участието си в турнира. Той изтърпя 24-месечно наказание заради употреба на непозволени стимуланти, след като даде положителна проба за метамфетамин на 23 ноември 2011 г. след срещата от груповата фаза между БАТЕ Борисов и "Виктория". Чехите спечелиха с 1:0. Попадението му срещу "росонерите" бе през декември 2011-а, но резултатите от пробата му излязоха в края на годината.

Така наказанието на Бистрон започна през февруари 2012-а, тъй като и "Б" пробата бе положителна, след което свърши през 2014 г.

През сезон 2014/2015 Бистрон беше част от тима на "Сигма" (Олмоуц), но заради здравословни проблеми сложи край на професионалната си кариера си на 32 години, макар до миналия уикенд да е играл в аматьорски тимове в Швейцария, където е работил.

Чехът има 26 мача и два гола с екипа на Левски. 19 от тях са в последния "син" шампионски сезон от "А" група, като именно в тях отбеляза и двете си попадения. Той има три мача за Купата на България и четири в европейските клубни турнири.

Попаденията му са на ст. "Георги Аспарухов" при разгромните победи с 6:0 над "Ботев" (Пловдив) през август 2008 г. (б.а. вкарва третото попадение), когато Емил Велев-Кокала дебютира начело на тима, както и при 5:0 над "Спартак" (Варна) през май 2009-а (б.а. бележи второто попадение).

Бистрон е шампион на Чехия с екипите на "Баник" (Острава) през сезон 2003/2004, както и с "Виктория" Пилзен през сезон 2010/2011. Той е шампион на България с "Левски" през сезон 2008/2009, а също така носител на купата на Чехия през 2010-а с "Виктория".

На официалния си сайт "сините" изказват съболезнования на приятелите и близките на Давид Бистрон.