Кампания срещу паниката с теглене на пари от банките тръгна във фейсбук с хаштага #нетегля. С него може да маркирате всички съобщения, които са насочени срещу недоверието в банковата система и истерията, заради която от анонимни SMS-и и слухове хората се втурват като стадо овце към банковите клонове, за да теглят парите си.

Чрез него може да получите и събрани на едно място статии и публикации от последните дни, които са свързани с банковата тема.

В социалната мрежа започна създаването и на групи в защита на българските банки. Една от тях е Да подкрепим ПИБ и българската банкова система, която вече има над 180 последователи. "Някои хора не разбират, че вложителите в една банка са нейните кредитори. Представете си, че имате няколко кредита, които трябва да върнете на няколко вноски в продължение на две години. Какво ще се случи, ако всички ваши кредитори заедно и веднага си поискат парите независимо, че това противоречи на условията за връщането на кредита - и вие трябва да ги върнете незабавно и изцяло - вероятно ще ви дойде нанагорно.
Няма да тегля. Няма да се местя. Оставам в България. Оставам в ПИБ.", пишат емоционално създателите на групата.

"Няма да си изтегля парите", обяви и най-известният в момента български футболист Димитър Бербатов. 

"Моите пари винаги са били в Първа инвестиционна банка и ще продължават да бъдат, така че не виждам място за притеснение", сподели нападателят на Монако в интервю за Sportal.bg. "Изненадан съм (от слуховете), защото плашат хората. А хората по принцип лесно се плашат и се създава излишно напрежение", добави той. 

А финансистът Георги Миленчев създаде и фейсбук събитието "Не позирай, депозирай", в която призовава в понеделник в 9 часа сутринта хората да отидат в ПИБ и да внесат пари. "Всеки, наредил се да депозира в банката, отнема възможност на друг да тегли!", пише Миленчев. Според статистиката около 1100 души са потвърдили участие в инициативата му.