"Лудогорец" бе коронясан за 6-и пореден път като шампион на България след 1:1 срещу ЦСКА-София два кръга преди края на сезона в Първа професионална лига.

Мачът бе интересен за гледане и напрегнат, но неособено качествен. Домакините искаха победата преди награждаването, но явно повече мислят за финала за Купата на България в сряда, 24 май, срещу "Ботев" (Пловдив).

"Червените" пък бяха пределно мотивирани най-накрая да победят "орлите" в Първа лига. Отново не успяха, но за първи път взеха точка в шампионатен сблъсък на терена в Разград.

Двубоят не предложи много голови положения и попаденията паднаха при груби грешки. Такава допусна първо стражът на ЦСКА Георги Китанов, който не изчисти топката добре, пращайки я в краката на капитана Светослав Дяков. Халфът стреля без подготовка от 40 метра и уцели празната врата - 1:0 за "Лудогорец". Това стана в 41-ата минута.

В 63-тата Фернандо Каранга изравни след акция на Кирил Десподов, ударът на който бе блокиран и топката попадна в латиноамериканеца - 1:1.

До края и двата съперника имате по 1-2 добри ситуации, но резултатът остана непроменен. 

Така ЦСКА има 5 точки повече от "Левски" на второто място, а в неделя "сините" гостуват на "Дунав" (Русе).

А за "Лудогорец" остана радостта от поредното шампионско награждаване. Купата и златните медали връчиха спортният министър Красен Кралев и функционери от БФС, начело с вицепрезидента Атанас Фурнаджиев.

Футболистите излязоха на терена с децата си, дори дъждът, сипал се в Разград в голяма част от мача преди това, спря. Имаше шоупрограма, начало на която постави Крисия с изпълнение на химна на "Лудогорец". След това пя Рафи.