Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че е готов на помирение с шефа на Върховния административен съд Лозан Панов, който според него няма да бъде отстранен, цитиран от Би Ти Ви.

Обвинител №1 говори днес пред медии, след като Агенция "Митници" залови рекордни пратки хероин на стойност 63 млн. лв и с общо 423 кг тегло.

"Вижте, аз лично не съм воювал с никого, за да протягам ръка по една проста причина – аз не съм вдигал ръка. Това не значи, че не съм готов да я протегна. Не търся каквито и да е извинения от Лозан Панов – искам да бъда разбран съвсем добре. Ние сме големи хора, разумни хора и аз мисля, че всичко онова, което мисля за него лично нямам грам притеснения да му го кажа в очите. Но няма да го кажа пред всички, защото това вреди на цялата система. Но в писмото си до държавния глава той си позволи класификации за всички прокурори, за които дължи извинение", каза Цацаров.

Главният прокурор отново заяви, че не се притеснява от нищо, свързано със срещата му в ЦУМ с бизнесмена Сашо Дончев, организирана от червения бизнесмен Георги Гергов.

"От гледна точка на цялата буря, която се разрази, от чисто човешка гледна точка не мога да не съжалявам", каза обаче Цацаров.

Според него щом някой говори за промяна на Конституцията или ползва "лексиката на Христо Иванов", значи просто вдига шум около себе си.

"Да говориш, че направената до момента правосъдна реформа е мимикрия, е най-яркият белег на това, че сам проявяваш мимикрия", коментира Цацаров казаното от Лозан Панов след срещата с Бойко Борисов.

И добави, че трябва да се направят регламенти за срещите на висшите магистрати.