Руска активистка предложи град Барнаул - столицата на Алтайския край, да бъде прекръстена на Путинберг или Путинград, предаде Нюз.ру.

Според Марина Чаузова преимануването е необходимо, за да стане всичко и веднага ефективно. Това било част от технологията на "вдигането на Русия от коленете".

Чаузова е участничка в първичните местни избори на партия "Единна Русия". Тя се бори за поста депутат в градската Дума в Барнаул на местните избори, които ще се състоят през септември. Кандидатката смята да подготви петиция.

Партийната активистка произнесе реч, в която обяви Путин за "несменяем лидер", при това не само на Русия, но и на целия свят, отбелязва Нюз.ру.

"Смятам, че е много вярна фразата, че както наречеш кораба, така той и ще заплава", каза Чаузова пред радио "Говорит Москва".

През 2015 г., навръх 9 май - Деня на победата, в Агалатово, недалеч от Санкт Петербург, бе открит бюст на Путин, пресъздаден като римски император.  Това стана по идея на местния каздашки атаман Андрей Поляков, който искал да се отблагодари така за анексирането на Крим.

Бюстът се намира в частното имение на Поляков. Атаманът обясни, че ако искал монументът да бъде в града, трябвало да има множество съгласувания, а казаците не могли да чакат повече.