Бившите депутати от „Нова република“ и така наречената "групата за натиск" в миналия парламент - Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев, ще заведат дело срещу финансовия министър Владислав Горанов. 

По Закона за достъп до обществена информация те са изпратили искане ресорното му министерство да отчете каква е събираемостта от някогашните активи на КТБ, но все още нямат никакъв отговор. 

„Министър Горанов мълчи, но вече имаме опит. В началото на април съдът задължи финансовото ведомство да оповести публично чия е собствеността на данъчните складове. 
От данните стана ясно, че „Лукойл“ държи над 90  на сто. Сега отново по съдебен ред ще принудим задължените длъжностни лица да отговорят на въпросите ни"
, коментира пред Клуб Z Мартин Димитров.

След като изнесе информацията за картела на горивата у нас, сега министерството ще трябва да каже на колко възлиза масата на несъстоятелността на KТБ към 31 март 2017 г. и от какви активи се състои. 

Групата за натиск е поискала и данни какъв е общият размер на предявените от синдиците съдебни искове и за каква част от тях са наложени запори на средства и възбрани имоти, както и по какви критерии синдиците са решавали кои прихващания да бъдат оспорени и кои не.