Взривът в Манчестър е дело на един атентатор самоубиец. Това е терористичен акт. Това съобщи Йън Хопкинс, главният полицейски началник на полицията в Манчестър. Това е най-ужасният инцидент, който се е случвал в града, добави той, цитиран от Би Би Си.

Атентаторът е загинал на място, като е взривил бомба. Полицията в момента се опитва да установи дали той е действал сам. 

Полицейският началник потвърди, че сред жертвите е имало и деца.

Взривът в Манчестър е извършен от атентатор самоубиец, който е действал самостоятелно и е взривил бомба, която е била вързана около тялото му.

Това заяви пред Си Ен Ен и източник от американското разузнаване.

22-ма души бяха убити, а 60 ранени при взрив в зала "Манчестър арена" на концерт на американската певица Ариана Гранде.

Зала "Манчестър арена" е управлявана от американска компания. Нейният директор съобщи, че мерките за сигурност са много строги. Там не се допускат хора с раници, както и такива с напитки.

Това може би е причината атентаторът да се взриви на един от входовете.

Все още никой не е поел отговорност.

Политическите партии във Великобритания се споразумяха да прекратят предизборната кампания заради снощната експлозия, предаде Ройтерс.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин заяви, че е разговарял с премиерката Тереза Мей, която оглавява управляващите консерватори. Те се разбрали да прекратят за неопределено време кампаниите на своите партии.

На 8 юни в Обединеното кралство трябва да се състоят предсрочни парламентарни избори.

"Потресен съм от ужасяващите събития в Манчестър през изминалата нощ. Мислите ми са със семействата и приятелите на загиналите и ранените", каза Корбин.

Мей заяви, че взривовете могат да бъдат разследвани като терористични атаки.

Засега няма информация за опасност по време на концерти в САЩ, заявиха от американското Министерство на националната сигурност. Оттам следят внимателно ситуацията след взрива в Манчестър. Трагедията стана на концерт на американска певица.

В САЩ обаче могат да бъдат приложени засилени мерки за сигурност във и около места, където се събират много хора, допълниха от ведомството.

В социалните мрежи масово се разпространява снимката на тийнейджърката Оливия Кембъл, изчезнала след взрива, пише в. "Гардиън".

Тя била на концерта с приятеля си Адам, който също е изчезнал. Билетите били подарък за рождения ден на момчето. Двамата били толкова радостни, че през последните няколко дни не говорили за нищо друго освен за концерта, сподели пред Си Ен Ен Шарлот, майката на Оливия.

Това поражда опасения, че жертвите на взрива могат да се окажат повече. Засега се съобщава за 22-ма убити.